Åsulf Vermundsen Hauge, Hauge nr. 8

Go down

Åsulf Vermundsen Hauge, Hauge nr. 8

Poste  Jan H. Trelsgård on Tor Apr 10, 2008 3:34 pm

Åsulf Vermundsen på Hauge var sønn av Vermund Taraldsen Kvanvik i Hidra sogn. Åsulf arvet en part i gården Kvanvik og hele gården Botna (6 engelsk) i Hidra sogn etter faren. I 1647 heter det om gården Botna: Eiger Osullff Hoffue i Sogndall.
I landkommisjonens jordebok fra 1661 heter det om samme gård: Osull Wermundsen ejer det; Och brugis aff Laurids Handsenn.
Oppsitteren i Botna, overnevnte Laurits eller Lars Hansen, var gift med Ingeborg Åsulfsdatter. Hun var datter av Åsulf Hauge. Dette fremkommer bl. a. av senere rettssaker om jordegodset til Kvanvik-slekta.

Vermund Pedersen Hauge (Hauge nr. 15) solgte for øvrig 3 engelsk i Botna i Hidra i 1693 til Lars Larsen Botna. Lars Larsen var sønn av overnevnte Ingeborg Åsulfsdatter og Lars Hansen Botna.
Det spørs vel om ikke Vermunds antatte søster Helga Pedersdatter Hauge (Hauge nr. 14b) var identisk med den Helga Pedersdatter som var gift med Sigjørn Sigbjørnsen Fidje i Hidra sogn og som er nevnt i dette temaet: Lenke
Det stemmer godt med at Helga Pedersdatter og Sigbjørn Sigbjørnsen sin sønn Peder Sigbjørnsen var født omkring 1685 på Kvanvik i Hidra (ifølge sjølegdrullen 1706) og det kan også forklare at flere av ekteparets barn var bosatt på Hauge i Sokndal.

Jan H. Trelsgård

Antall Innlegg : 46
Join date : 27.03.2008

Til Toppen Go down

Re: Åsulf Vermundsen Hauge, Hauge nr. 8

Poste  Stein Norem Wisted on Fre Apr 11, 2008 6:11 am

Takk skal du ha.

Stein

Stein Norem Wisted
Admin

Antall Innlegg : 151
Join date : 30.01.2008
Bosted : Sandnes

http://sokndal.bigforumpro.com

Til Toppen Go down

Til Toppen


 
Permissions in this forum:
Du kan ikke svare på temaer i dette forumet